Fondant czekoladowy

Składniki na 4 desery:

  • czekolada gorzka - 200 g 
  • masło - 200 g
  • jajka (4 żółtka i 4 całe jajka)
  • mąka - 200 g
  • kakao - do posypania foremek
  • cukier - 200 g

Sposób przygotowania:

Czekoladę i masło rozpuścić. Żółtka i jajka ubić z cukrem. Foremki posmarować masłem i posypać kakao. Rozpuszczoną czekoladę i masło połącz z masa i wymieszaj z mąką.

Wypełnione do połowy foremki należy piec w temperaturze 200°C przez 7 do 10 minut.

Wróć

Współpracujemy z:

Strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce Więcej...